KAPHA - ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

Το κύριο χαρακτηριστικό της Υδάτινης Ιδιοσυγκρασίας - Kapha, είναι η ΝΩΧΕΛΙΚΟΤΗΤΑ και η ΒΡΑΔΥΤΗΤΑ.

Το Υδάτινο άτομο τηλεφωνώντας και κλείνοντας το ραντεβού για την επίσκεψή του, αργεί πολύ να κατανοήσει και να καταγράψει την ακριβή διεύθυνση του ιατρείου και την ημέρα καί ώρα του ραντεβού. Μπορεί μάλιστα να επαναλαμβάνει φωναχτά τις λέξεις την ώρα που τις γράφει για να είναι σίγουρο ότι τις έγραψε σωστά.

Φθάνοντας στο ιατρείο - συνήθως με κάποια μικρή καθυστέρηση διότι οδηγούσε αργά και ήρεμα παρ’ όλο που είχε αργήσει να ξεκινήσει - δεν τον ενοχλεί άν υπάρχει καθυστέρηση και χρειαστεί να περιμένει μισή ώρα. Την ώρα που θα περιμένει δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο, συνήθως δεν διαβάζει αλλά μπορεί να κοιτάει τον τοίχο απέναντι, τα λουλούδια ή τη θέα από το παράθυρο, χωρίς να έχει κάποιο άγχος ή υπερένταση.

Ο βηματισμός του για να πλησιάσει στο γραφείο είναι αργός, το παρουσιαστικό του είναι μάλλον προσεγμένο, θα είναι άτομο ευτραφές ή και παχύ. Η χειραψία του θα είναι μαλθακή και "χλιαρή", θα καθήσει στο κάθισμα σα να σωριάζεται και με αργή και γλυκειά φωνή θα αναφερθεί στα προβλήματά του.

Ο τρόπος που μιλάει είναι αργός, νωχελικός, μετρημένος, σκέπτεται αρκετά πρίν μιλήσει για κάποιο θέμα. Δεν δίνει πολλές λεπτομέρειες για τα προβλήματά του, εάν του ζητηθεί όμως θυμάται πολλά πράγματα για την υγεία του και τη ζωή του γενικότερα. Γενικά κάθεται ήσυχος, δεν κάνει πολλές κινήσεις και δεν δείχνει να ταράζεται ενώ μιλάει για την υγεία του.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει το Kapha άτομο έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό στοιχείο το οίδημα και τη διόγκωση. Επειδή ο μεταβολισμός του είναι αργός, έχει έντονη τάση για να παίρνει εύκολα βάρος το οποίο θα χάσει δύσκολα, εμφανίζεται εύκολα δυσπεψία και φούσκωμα στο στομάχι και την κοιλιά και στις γυναίκες πρίν την περίοδο υπάρχει μεγάλη κατακράτηση υγρών με πρήξιμο στην κοιλιά, το στήθος αλλά και το πρόσωπο. Συχνά υπάρχουν βρογχικά προβλήματα και επίσης εύκολα κρυολογήματα τον χειμώνα με έντονη καταρροή, βήχα και έκκριση βλέννης. Επίσης συχνά εμφανίζεται η ανοιξιάτικη αλλεργική ρινίτιδα.

Θα υπάρξει αρκετή δυσκολία όταν φθάσει η ώρα να του δωθούν οι οδηγίες για τον κατάλληλο τρόπο διατροφής, για τα βότανα ή φάρμακα που θα χρειαστεί. Θα έχει πρόβλημα στο να κατανοήσει και να παρακολουθήσει το τί πρέπει να κάνει και μερικές φορές μπορεί να εκνευρίσει τον συνομιλητή του (ειδικά άν αυτός ο τελευταίος είναι ο μεθοδικός και "τακτοποιημένος" Πύρινος τύπος).

Ο όλος τρόπος όμως που συζητάει αποπνέει μια ηρεμία, σταθερότητα και γλυκύτητα που τελικά ησυχάζει και ηρεμεί τους άλλους ανθρώπους. Είναι άτομο εξαιρετικά σταθερό στις αποφάσεις του και από τη στιγμή που θα ξεκινήσει την όποια θεραπεία, θα την ακολουθήσει με ακρίβεια και ευλάβεια μέχρι τέλους. Όπως είπαμε αργεί να κατανοήσει κάποιες λεπτομέρειες, από τη στιγμή όμως που θα τις καταλάβει, δεν τις ξεχνά και τις τηρεί απαρέγκλιτα.

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ KAPHA

ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ KAPHA